top of page

ROUTE OF ROOTS

En plante på vandring. Røtter i lufta. En kropp som prøver å få plass. Inni små bokser. Over i større sirkler. Franzisca Siegrists pågående performancekonsept ROUTE OF ROOTS får meg til å trekke på smilebåndet. Til å svelge et plutselig påtrengende hulk. Det er noe både så stillferdig og absurd og grenseløst desperat over denne opptegningen av sirkler og vandringen fra boks til boks, med kroppsdeler hengende utenfor kanten. Behovet for å få plass. Falle på plass. Med røttene opp i lufta. Holder hun balansen.

Franzisca Siegrist arbeider med performance, installasjon og objekter. Hun er født i Sveits, oppvokst i Spania og bosatt i Oslo. Hun har sin utdannelse i billedkunst fra Universitet de La Laguna og Polyteknisk Universitet i Valencia, hvor hun studerte performancekunst under den spanske kunstneren Bartolomé Ferrando. Hun har vist arbeidene sine flere steder i Europa, Asia og USA, bl.a. ved Museo Vostell Malpartida, Spania; Live Art Strömstad, Sverige; NOosphere Arts, NYC; Galeria Raczej, Poznan, Polen; Le Generateur, Paris; Atelier Nord ANX, Oslo; Babel Visningsrom for Kunst, Trondheim; Stiftelsen 3,14, Bergen; Gallery Block B, Singapore.

 

ROUTE OF ROOTS er et resultat av et residency sommeren 2016 ved Nordisk Kunstnersenter i Dale. Første del ble vist ved RAM galleri i Oslo i oktober 2016. I CELLARCUBE vil det i tillegg til performance være en utstilling av prosessfotografier fra utforskningen i Dale, samt objekter og spor etter performancen.

 

Utstillingsperiode, med performance første kveld:

 

Fredag 27. januar 2017 kl. 19:00 – 22:00. Performance starter ca. kl. 20.

Lørdag 28. januar 2017 kl. 13:00 – 16:00.

Søndag 29. januar 2017 kl. 13:00 – 16:00.

 

Velkommen!

 

www.franzisca-siegrist.com

Franzisca_Siegrist
bottom of page