top of page

WEB WONDERS

Utstilling ved ELLEN S. HOLTSKOG.

Video, foto, tegning og installasjon.

//

Det er med en blanding av fascinasjon og ubehag jeg ser på Ellen S. Holtskogs fotografier til utstillingen WEB WONDERS. Det vilt fascinerende i at motivet her er spindelvev, lysrefleksjoner i spindelvev, vakre mønstre utført av et lite kryp, edderkoppen. Og så det snikende ubehaget. Følelsen av noe nærmest psykedelisk-religiøst, mørkt fangende.

 

Ellen S. Holtskog har i mange år kretset rundt temaet tro. I WEB WONDERS hekter hun trosundersøkelsene på noe så tilsynelatende tilforlatelig som edderkopper og spindelvev, i nye arbeider innen video, foto, tegning og installasjon. En sentral klangbunn i utstillingen er en historie fortalt av en venninne. Da venninnen var barn lærte hun at edderkoppen var sendt av Gud, og at spindelvevet hadde beskyttende kvaliteter. Derfor kunne hun ikke drepe edderkopper. 

 

I en tid av klimakrise og krig, kan helliggjøringen av naturfenomener få tankene til å svinge innom det ukrenkelige ved alt liv, i et økologisk og humanistisk perspektiv. Men så er det altså snakk om den symboltunge edderkoppen her. Et kryp som spinner sitt nett for å fange. Eller var det for å beskytte.

 

Ellen S. Holtskog (f. 1976) er utdannet fra Statens Kunstakademi i Oslo og har en mastergrad fra Högskolan för Fotografi i Göteborg. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en rekke gruppeutstillinger i Sverige og Norge, bl.a. i Göteborgs konsthall, Kulturhuset i Stockholm, Kungsbacka konsthall, Halmstads konsthall, Kunstnernes Hus, Henie Onstad Kunstsenter, Galleri Trafo og Fotogalleriet.

//

29/4 2016 kl. 19-22, 30/4 kl. 13-16, 4/5 kl. 15-19, 7/5 kl. 13-16, 8/5 kl. 13-16.

THE SIGN TRAP no2
bottom of page